עוגת "גבינה" טבעונית אפויה עם רוטב פירות יער



עוד בימים שהייתי אוכל כל, עוגת גבינה הייתה המומחיות שלי, אבל אני חייב להודות שלקח לי לא מעט זמן ולא מעט נסיונות, מוצלחים יותר ומוצלחים פחות, על מנת להגיע לתוצאה טובה, שהאמת עולה על ה"מקור". הסוד הוא, כל הזמן לגנוב איזו טעימה. בכל שלב שהוא, בלי להתבייש. 

המצרכים :

לתחתית –

  • כוס וחצי קמח מלא
  • שליש כוס סילאן
  • שתי כפות טחינה גולמית
  • כף זרעי פשתן טחונים דק
  • שלוש כפות שמן קוקוס בטמפרטורת החדר
  • מעט מים קרים

לעוגה עצמה –

  • 800 גרם טופו משי
  • מיכל שמנת מתוקה צמחית (עדיף שתהיה קרה קרה מהמקפיא)
  • מיכל ממרח טופו (בערך 200 גרם)
  • 4\3 כוס סירופ אגבה (4\2 לטופו ו-4\1 לשמנת)
  • שתי שקיות של אבקת פודינג וניל
  • גרידה מלימון אחד

לרוטב פירות היער –

  • מבחר פירות יער אהובים קפואים
  • מיץ מלימון אחד
  • שתי כפות סירופ אגבה
  • מעט מים
  • כפית קורנפלור



מתחילים עם התחתית. אני תמיד מעדיף לעבוד עם הידיים, ככה גם אפשר תמיד לגנוב איזו טעימה פה ושם, אבל מי שרוצה יכול להכין את התחתית בבלנדר. הרעיון הוא לעשות למעשה מעין בצק פירורים, לכן חשוב לעבוד מהר ולא ללוש יותר מדי. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם זרעי הפשתן הטחונים, מוסיפים את הסילאן, הטחינה ושמן הקוקוס ומערבבים עם הידיים. מוסיפים מעט מים קרים וממשיכים לערבב עד שמגיעים למרקם של בצק פירורים, שמעט מתפרק מעט גמיש. יוצרים מעין כדור מהבצק, עוטפים בנייר נצמד ושמים במקרר למשך שעה לנוח קצת. לאחר שעה מוציאים את הבצק, מרדדים עם מערוך (למרות שאני מעדיף גם כאן לעבוד עם הידיים "ולפסל" אל תוך התבנית) ומניחים בתבנית אפייה עגולה עם נייר אפייה. מחוררים מעט את הבצק עם מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש (180 מעלות) למשך 10 דקות, ולאחר מכן מוציאים את התחתית ונותנים לה להתקרר מעט. אפשר להשאיר את התנור דולק כמובן. 

בינתיים מכינים את שכבת "הגבינה". מערבבים בקערה (עם בלנדר ידני) את הטופו עם ממרח הטופו כמה דקות, ואז מוסיפים את הפודינג. מערבבים עוד כמה דקות ואז מוסיפים את סירופ האגבה ואת גרידת הלימון. כשהתערובת מוכנה מכינים את הקצפת.
מתחילים להקציף את השמנת (חושב שתהיה קרה מאוד) ולאט לאט מוסיפים את סירופ האגבה. עכשיו ככה. אני מוכרח להודות, לפעמים זה לא יוצא קצפת ממש, אבל אל חשש, למתכון הזה זה לא כל כך קריטי, כי העוגה נאפת בכל מקרה, והיא מתייצבת בתנור ככה שהיציבות של הקצפת לא כל כך משנה. אבל בכל זאת חשוב להקציף את השמנת כדי שלא תהיה נוזלית מדי.
את הקצפת מוסיפים לתערובת "הגבינה" ומערבבים בזהירות כדי לא להוציא את כל האוויר מהתערובת.

לאחר שהתחתית התקררה כמה דקות, מוזגים את המילוי אל תוך התבנית ומכניסים לתנור (שנשאר חם ממוקדם) על שלב נמוך עם חום עליון בלבד. זמן האפייה משתנה מתנור לתנור כמובן, אבל 30  עד 40 דקות אמורים להספיק. עדיף לבדוק עם קיסם כל כמה זמן, ואם אחרי 40 דקות העוגה עדיין רכה אז פשוט להוציא אותה ולתת לה להתייצב מחוץ לתנור איזה 15 דקות.

אחרי שהעוגה עצמה מוכנה ומתקררת לה בצד אפשר להכין את רוטב פירות היער. מחממים בסיר קטן את פירות היער עם מעט מים. לאחר כמה דקות מוסיפים את מיץ הלימון ואת סירופ האגבה. מוסיפים כפית קורנפלור, מערבבים טוב טוב ונותנים להכל לרתוח לאט לאט תוך כדי ערבוב. ברגע שרתח מסירים מהאש ומניחים בצד 5 דקות. לאחר מכן שופכים את הרוטב על העוגה, נותנים לזה כמה דקות להתייצב ומוציאים את העוגה מהתבנית.

כל מה שנשאר עכשיו זה להרתיח מים לכוס תה טוב, להצטייד במזלג משובח ולהתחיל לבלוס. תהנו!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה