סלט חציל קלוי א-לה אוחתי



את המתכון הזה "השאלתי" מאחותי, מתכון שהיא מאוד גאה בו, ובצדק! בימי שישי בערב, היינו מתכנסים כל האחים והאחות, לארוחת שבת אצל ההורים, ובהזדמנויות מיוחדות, היינו זוכים להנות מהסלט הנפלא הזה שאחותי היתה מכינה לנו. אני הייתי מלקט את המצרכים השונים ומניח אותם על השיש במטבח, ואחותי הייתה, כאילו בטראנס, מכינה את המנה. אני כמובן ניצלתי את ההזדמנות ורשמתי לעצמי בראש בדיוק איך, למה וכמה. מה שכן, כבר הרבה פעמים שהכנתי את המנה הזו, אבל אף פעם זה לא היה ממש זה. תמיד היה חסר משהו, והאמת היא שאני יודע בדיוק מה. אוחתי, מתי את באה לבקר אותנו?!

הדבר היפה במנה הזו, לטעמי, הוא השילוב של הטעם הקלוי של החציל (במיוחד עם קולים אותו על הגריל) עם הטעם הטרי והאוורירי של המרכיבים הטריים, ואז את כולם עוטפת הטחינה ויוצרת מעין ישות אחת עצמאית וטעימה להפליא.  

המצרכים :

חציל טרי ויפה
טחינה גולמית משומשום מלא
שן שום אחת
בצל אחד קטן
עגבנייה אחת קטנה
לימון טרי
כמה גבעולי כוסברה טריים
מעט מלח ים
פלפל

את החציל קולים עד שהוא מתרכך ונותנים לו מעט להתקרר. אפשר לקלות אותו גם על מחבת יבשה, אבל כמובן שעדיף על הגריל. לאחר שהחציל התקרר, מניחים אותו על צלחת יפה, חוצים אותו לשניים ופותחים בעדינות. קוצצים את הבצל, את השום ואת העגבנייה ומפזרים על החציל החצוי. מסירים מעט קליפה מהלימון (החלק הלבן הוא מריר מאוד אז עדיף להשתמש רק בחלב הצהוב), קוצצים אותה ומפזרים מלמעלה ביחד עם קצת מיץ מהלימון. מתבלים מעט וזולפים מעט מהטחינה הגולמית. את הכוסברה הטרייה קוצצים ומפזרים אותה מלמעלה. סלט שהוא באמת תענוג עם חלה שכרגע יצאה מהתנור. תהנו! 


תגובה 1: