גרנולה ביתית



אין מילים לתאר את הריחות שממלאים את הבית בזמן הכנת גרנולה. מה שהכי כיף אבל, זה שהריחות נדבקים לבגדים, וכל היום מסתובבים עם ריח של גרנולה שרק הרגע יצאה מהתנור. תענוג!

המתכון הזה לא מסובך ודי בסיסי האמת. כמובן שאפשר להוסיף כל פעם משהו אחר כמו תותי גוג'י או כל מיני פירות יבשים, אפשר להחליף את הסילאן בסירופ אגבה, אפשר להוסיף עוד מיני פתיתים שונים כמו כוסמין, אורז ואפילו סויה, ואפשר להוסיף כל מיני תבלינים מעניינים כמו הל או ראס אל חנות. אבל האמת, גם בצורתו הבסיסית, המתכון הזה יוצא פשוט נפלא.

לשיבולת השועל יתרונות רבים. הסיבים לדוגמא שבשיבולת השועל (כ-16.5 גרם לכוס) עוזרים להוריד את רמת הכולסטרול "הרע"  (LDL), משפרים ומזרזים את תהליך העיכול ומשאירים אותך שבע לזמן ממושך יחסית. חוץ מזה, בשיבולת שועל מינרלים רבים, כגון מגנזיום ואשלגן, וגם ויטמינים כגון B1 וE .

בקיצור, להתחיל את הבוקר עם גרנולה ביתית וריחנית זו אחלה דרך ליום מוצלח ומלא אנרגיה!



המצרכים :

  • חצי קילו פתיתי שיבולת שועל
  • כף קינמון
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 4\3 כוס סילאן (טהור ללא סוכר)
  • חופן זרעי חמנייה
  • חופן זרעי דלעת
  • חופן זרעי פשתן
  • חופן תערובת אגוזים מועדפים ואהובים קצוצים גס


מערבבים בקערה גדולה את פתיתי שיבולת השועל עם הקינמון, זרעי החמנייה, זרעי הדלעת ועם זרעי הפשתן. מומלץ לערבב עם הידיים, זה יותר כיף.  ממיסים מעט את שמן הקוקוס על מחבת, מוסיפים אותו לתערובת ביחד עם הסילאן, ומערבבים טוב טוב, גם כאן עם הידיים. כמובן שהשלב הזה הוא מצוין כדי לגנוב איזו טעימה קטנה ולא מזיקה בלי שאף אחד מסתכל... לאחר שהתערובת מוכנה, מפזרים אותה באופן שווה על תבנית עם נייר אפייה ואופים למשך 40 דקות לערך, בחום של כ-170 מעלות. חשוב מאוד להוציא את המוזלי מהתנור כל עשר דקות בערך ולערבב אותו כדי שיאפה מכל הצדדים, וגם כדי שלא ישרף ויקבל טעם מריר ולא רצוי. לאחר ארבעים דקות מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר. גם כאן זה שלב נחמד ביותר לטעימה קטנה... (זהירות חם!) לאחר שהמוזלי התקרר מוסיפים את תערובת האגוזים, מערבבים טוב ושמים בקופסא. הכי טוב האמת זה בצנצנת זכוכית, אבל זה לא חובה. יש גם כאלו שישימו את זה במקפיא, אבל מנסיון שלי הגרנולה כל כך טעימה, שהיא לא שורדת מספיק זמן כדי להתקלקל. קצת יוגורט סויה או חלב שקדים והיא נעלמץ כלא היתה. טיפ קטן שאשתי גילתה לי : כדאי, למרות שזה קשה ביותר, לתת לגרנולה קצת לנוח ביוגורט כדי לתת לטעמים להתפרש, וכך נוצר מעין טעם קרמלי מעניין, אבל אני לא מחזיק מעמד מספיק זמן כדי לחוות אותו... תהנו! 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה