מרק שום-קוקוס טבעוני



לפעמים שום יכול להוות בעיה, אבל תכלס הבעיה היא לא של מי שנהנה מאכילת השום, אלא של מי שמבלה במחיצתו. מה שכן, לאחר כמה זמן כבר מפסיקים לדאוג ולחשוש ופשוט טוחנים כמויות של שום מבלי לשים על אף אחד. כשמגיעים למצב הזה, הגיע הזמן להכין מרק שום! אם בכל זאת רוצים להיפטר, או לפחות לצמצם את הניחוח של השום, פשוט לועסים כמה עלי פטרוזליה או כמה פולי קפה, אבל אז זה לא כיף...

לשום יתרונות רבים ומגוונים. הוא מוריד לחץ דם, מוריד את רמת הכולסטרול, עוזר לגוף להילחם באלרגיות שונות ומשונות, מווסת את רמת הסוכר בדם, מגביר את רמת הספיגה של ברזל בגוף, מגביר את החשק המיני, הוא מלא בויטמין בי 6 ועוד ועוד. חוץ מזה, הוא גם מרחיק ערפדים.

במתכון הזה אני משתמש בשילוב של חלב קוקוס טהור וחלב אורז-קוקוס של Provamel. לאורז וקוקוס יש טעם נהדר ביחד שחבל לוותר עליו , ובכלל הוא משתלב נהדר עם טעמו של השום. בכל אופן, אם לא מעוניינים להשתמש בחלב אורז-קוקוס אפשר פשוט להשתמש בעוד חלב קוקוס טהור ולהוסיף מעט חלב אורז רגיל.



המצרכים :


שיני שום קלופות משני ראשי שום גדולים ויפים
500 מ"ל חלב קוקוס
500 מ"ל חלב אורז-קוקוס
שמן קוקוס
כוס יין שרי יבש ואיכותי (ועוד כוס אחת לטבח)
שלוש כוסות מים
פורי טרי קצוץ
כף וחצי של קמח מלא
מעט מוסקט
מלח ים
פלפל


ממיסים בסיר בערך כף של שמן קוקוס ומטגנים מעט את הפורי, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את שיני השום ומנמיכים את האש. נותנים להכל להתבשל היטב עד שהשום נהיה מעט חום זהבהב, מגבירים חזרה את האש ומוסיפים את השרי. בינתיים קולים מעט את הקמח על מחבת ולאחר כמה דקות מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. זה לא נראה כרגע הכי סקסי, אבל התוצאה מדהימה. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת חלב האורז ומערבבים. לאחר כמה דקות מוסיפים את המים ונותנים להכל לרתוח. כשהמרק הגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומתבלים. אם במקרה נשאר לחם ישן אפשר להכין זריז קרוטונים עם מעט שמן זית בתנור, ולזרוק כמה פנימה לקערת המרק. תהנו!


2 תגובות: