פלפל ממולא בפטריות שיטקי, קישוא ומוצרלה סויה על הגריל



השילוב הבא הוא מעניין ביותר, ונוצר תוך כדי חלום בהקיץ על מרחבים פתוחים וסלסלה מלאת נשנושים. מצד אחד, פטריות השיטקי המלאות בטעם אדמתי ועתיק יומין, ומנגד הפלפל שהתנדנד לו על ענף ונהנה מקרני שמש ומשבי רוח חמימים. המחבר ביניהם הוא הקישוא, שנח לו על האדמה הרכה והבשיל בצילם המתוק של פרחיו הצהבהבים. גבינת הסויה נועדה פשוט לתת למנה את החיבור למציאות.     
מה שבאמת נותן למנה טעם מיוחד אבל, זה הגריל. הטעם המעושן הזה שעוטף את כל הטעמים השונים ונותן את החותם הסופי בפה. אפשר גם כמובן להכין את המנה בתנור במצב גריל, אבל זב לא יוצא אותו דבר.



המצרכים :

פלפל טרי וגדול
קישוא קטן
כמה פטריות שיטקי מיובשות שהושרו במים חמים לשעה לערך
מעט מלח ים
פלפל
גבעול רוזמרין טרי
כמה קוביות של גבינת סויה בסגנון מוצרלה
נייר אלומיניום

אחרי שפטריות השיטאקי התרככו מעט, קוצצים אותן ושמים בקערה. את הקישוא מגרדים בפומפיה, ומוסיפים גם אותו אל הקערה. מוסיפים את הרוזמרין, מעט פלפל ומלח ואת קוביות הגבינה ומערבבים בעדינות. את הפלפל חותכים בחלק העליון ויוצרים מעין מכסה. מסירים את הגרעינים של הפלפל וממלאים אותו עם המילוי עד הסוף ומכסים עם המכסה. זולפים מעט שמן זית, עוטפים את הפלפל בנייר אלומניום ומניחים על הגריל. לאחר כעשרים דקות לערך הפלפל מוכן. תהנו!   


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה