קיש תרד טבעוני עם תחתית פולנטה וממרח שום-שמיר-פטרוזיליה-נענע

פופאי ידע מה הוא עושה, זה בטוח. כמה איכויות ויתרונות יש בעלים הירוקים הנפלאים הללו, כמה טעם, פעם עדין ופעם כובש וכמובן המון המון המון אפשרויות קולינריות. מסלטים למיניהם, דרך מאפים, מוקפצים ואפילו שייקים ירוקים מלאי חיים ועזוז. בכל זאת אני אפרט מעט על הירק הירוק והמדהים הזה שנקרא תרד : דבר ראשון, התרד מלא בויטמינים. בין היתר בויטמין אי, ויטמין סי, וימטין בי 6, ויטמין בי 2 ועוד. התרד עשיר בברזל, ובחלבונים למיניהם. התרד בד"כ די זול, וכמו שציינתי מקודם, ניתן להכין איתו המון המון דברים טעימים. כמובן שהעניין החשוב ביותר הוא להשיג את התרד כמה שיותר טרי (דרך אגב, מאוד קל לגדל לבד תרד), וחשוב שיהיה אורגני. בכל אופן, לפני השימוש אני ממליץ לשטוף את התרד היטב ולהשרות במים עם מעט חומץ לעשר דקות, רק בשביל להיות בטוח.

לקיש הזה בחרתי להכין תחתית שעשויה חלקית מקמח פולנטה, שזהו למעשה קמח תירס, אבל מעט גס יותר. התוצאה מאוד מעניינת בסופו של דבר, גם מבחינת מרקם, אבל גם השילוב של של הטעם ה"רך" של התרד עם הטעם ה"גס" של הפולנטה, יוצר עניין, וזה בכלל כיף לעשות ניסויים.  

עוד ניסוי מוצלח שערכתי במתכון הזה, הוא ממרח הפטרוזילה-שום-שמיר-נענע. הוא "אורב" לו בתחתית הקיש ומפתיע בכל ביס מחדש. גם הנענע מוסיפה טעם מרען שמשתלב יפה.

המצרכים :


לתחתית –

ספל של קמח מלא
ספל של קמח פולנטה
חופן זרעי חמנייה
כמה עגבניות מיובשות קצוצות
שתי כפות חמאה טבעונית
מים קרים
מעט מלח ים
מעט פלפל

לממרח –

כמה שיני שום
כמה גבעולי שמיר
כמה גבעולי פטרוזיליה
שניים שלושה עלי נענע
מעט שמן זית

למלית –

בצל אחד
בערך 500 גרם תרד טרי

מיכל שמנת טבעונית (אני משתמש בשמנת אורז)
כפית קמח כוסמת מלא
כפית קמח טפיוקה (אפשר גם קמח חומוס)
מעט מים
כפית כמון
כפית כורכום
מלח ים
פלפל

גבינת סויה קשה מגוררת

מתחילים בהכנת התחתית. מנפים את הקמחים לקערה גדולה ומוסיפים את זרעי החמנייה, העגבניות המיובשות, מעט מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומועכים קצת עם הידיים. הרעיון הוא להגיע למצב שהבצק הוא מעין שילוב בין בצק פירורים לבצק רגיל ואלסטי, אז פשוט להוסיף כל פעם מעט מים קרים ולערבב ולמעוך עד שמגיעים למרקם הנכון. ברגע שהבצק נראה מוכן, עוטפים אותו בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה לערך. לאחר מכן מעבירים את הבצק לתבנית מתאימה, ובעזרת הידיים "מפסלים" תחתית ושוליים, לא עבים מדי אבל גם לא דקים ושבריריים. מחוררים מעט את הבצק עם מזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בערך 10 דקות.

בינתיים מכינים את המלית. חשוב שהתרד יהיה שטוף היטב כמובן וכמה שיותר טרי. מטגנים במחבת, במעט שמן בצל קצוץ אחד, חותכים עם הידיים מעט את התרד ומוסיפים גם אותו למחבת. לאחר כמה דקות מוסיפים מעט מלח ומערבבים. לאחר שהתרד התרכך, מורידים מהאש ונותנים לו קצת לנוח בצד.

אחרי שהבצק מוכן ואפוי, נותנים לו לנוח לכמה דקות ובינתיים מכינים את הממרח. פשוט טוחנים שום, פטרוזיליה, שמיר ונענע במיקסר, ולאט לאט מוסיפים שמן זית עד שמתקבל מרקם סמיך וקרמי. את הממרח מורחים על בסיס התחתית ומעל מפזרים את התרד המבושל.  
בקערה מערבבים את השמנת עם קמח הטפיוקה והכוסמת, מוסיפים מעט מים, מתבלים ושופכים על התרד. מערבבים בעדינות כדי לוודא שהנוזלים יתפזרו. מפזרים מלמעלה מעט גבינת סויה מגוררת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לבערך 25 דקות. חשוב לתת לקיש לנוח כמה דקות ברגע שהוא מוכן, לפני שמוציאים אותו מהתבנית. תהנו!   







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה