ריזוטו פטריות טבעוני עם פרמזן טבעוני גם כן

סוף סוף עוד מתכון עם פטריות! תרשו לעצמכם באמת להתפנק הפעם, ותוסיפו מלא סוגים שונים ומשונים של פטריות.

את הרעיון לפרמזן "השאלתי" מפרמזן טבעוני שראיתי באחת החנויות. היה נראה די פשוט, וכמובן שהוספתי כמה מרכיבים לפי מה שהיה נראה לי מתאים, וכדי שלא יהיה לגמרי "השאלה". האמת שיצא ממש טעים.

להכין ריזוטו זה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים, ובניגוד לאורז רגיל ששמים בסיר עם מים ומחכים, כאן יש הרבה משחק ומגע אישי. מה שהופך את ההכנה להרבה יותר מעניינת ומגוונת.




המצרכים :


   לריזוטו –

250 גרם אורז ריזוטו שהושרה מראש כמה שעות במים (שלב ההשריה חשוב ביותר, במיוחד למצרכים כמו אורז וקטניות מיובשות, כי הוא מכניס להם מעט רוח חדשה  וגורם להם להיות מוכנים יותר לבישול.)
מלא פטריות מכל הסוגים, טריות ומיובשות (לפטריות מיובשות יש טעם מיוחד שאסור לוותר עליו. כמובן שכשעה בערך לפני הבישול יש להשרות אותן במים חמימים. את המים כמובן לא שופכים סתם, אלא משתמשים בהם להכנת הריזוטו)
100 מ"ל שמנת טבעונית לבישול שמועדפת עליכם
בצל
כמה שיני שום
זוג עלי דפנה
שמן איכותי (אני מעדיף תמיד שמן קוקוס)
לימון
שתי כוסות יין אדום יבש איכותי (כוס אחת לטבח ואחת לתבשיל כמובן)
מעט מלח ים
פלפל

   לפרמז'ן –

3 כפות שמרים תזונתיים (Nutritional Yeast)
2 כפות זרעי חמניות
חופן אגוזי מלך
כמה אגוזי קשיו
מעט פלפל
מעט מלח ים
קמצוץ כורכום


נתחיל עם הריזוטו. קוצצים את הבצל ומקפיצים אותו כמה דקות בסיר עם מעט שמן. מוסיפים שום קצוץ ומתענגים על הריח שממלא את המטבח. לאחר כמה דקות קוצצים את הפטריות ומוסיפים גם אותן. מוסיפים מעט מלח ים ופלפל ומערבבים.
בינתיים מסננים את האורז ושוטפים אותו טוב טוב, ולאחר מכן מוסיפים גם אותו לסיר ומערבבים.
לאחר כמה דקות מוסיפים את כוס היין ואת זוג עלי הדפנה, מערבבים, מנמיכים את האש, יושבים כמה דקות ונהנים מהכוס שהכנתם לעצמכם.
עכשיו מתחיל שלב מעט טריקי. מוסיפים מעט מים חמים, מערבבים, נותנים לאורז לספוג את המים ומוסיפים עוד מעט מים חמים. חשוב לערבב טוב טוב כדי למנוע מהאורז להידבק ולהישרף. ככה ממשיכים עד שחוש הבישול שלכם אומר לכם שהאורז מוכן. (או שפשוט טועמים ובודקים)  
לאחר שהאורז מוכן, סוגרים את האש, מוסיפים את השמנת, מערבבים, מכסים את הסיר, נותנים לתבשיל לנוח בצד כמה דקות ובינתיים מכינים את הפרמז'ן.
האמת שזה מאוד פשוט. שמים את כל המרכיבים במיקסר, טוחנים לאבקה ומתבלים במלח ים ופלפל לפי הטעם.
לאחר שהתבשיל נח לו כמה דקות והאורז ספג את כל הטעמים, מסדרים את הכל יפה בצלחת, סוחטים מעט לימון מעל, מפזרים מעט פרמז'ן ומתענגים. תהנו!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה