חלבה ביתית



הכל התחיל ממש במקרה, ביום שטוף שמש מפתיע, ממש כאן בפינה של הרחוב, כאשר חברים שלנו חלקו איתנו פיסת מידע קטנה, אך משנה חיים, שכאן ממש, עוד מטרים ספורים בלבד, נמצאת מכולת קטנה- "בבילון", ושם ניתן להשיג סילאן ללא סוכר. בהתחלה המעטתי בערכה של פיסת המידע הזו, אבל לאחר כמה ימים, כאשר עיקלתי והפנמתי את ההשלכות, קפצו לראשי שלל אפשרויות קולינריות וחיוך רחב התגנב לו.
החיים כמו החיים, תמיד מפתיעים אותנו, וההפתעה הבאה שניתקלתי בה הייתה שווה לא פחות. באותה המכולת ממש ניתן להשיג גם טחינה לבנונית, בכמות גדולה ובזול. אני חייב להיות כנה ולהודות שהטחינה היא לא אחת הטחינות המעניינות שניתקלתי בהן, אבל למצוא כאן (עיר קטנה בגרמניה) טחינה בכמות הזו ובמחיר הזה זה לא דבר מובן מאליו. בדרך כלל הטחינה כאן היא לא טחינה, היא "ממרח שומשום"... וחבל.
בכל אופן, ישר ניגשתי לעניין וניסיתי את מזלי בהכנת חלבה ביתית, טעימה, ללא סוכר או כל דבר מיותר אחר, ולאחר כמה נסיונות וכרס טחינה קטנה, יצא לא רע בכלל. אפילו טוב!

חשוב מאוד שהסילאן יהיה סילאן טהור ולא איזשהו סירופ תמרים מעורבב עם כל מיני חומרים משמרים וכמובן סוכר ביניהם. התמרים הם מקור מעולה לאנרגיה והם מלאים במינרלים שונים כמו מגנזיום ואשלגן. בנוסף הם גם מקור טוב לויטמין A  וויטמין 6B. מה שכן, וזה קצת חבל, הם גם מקור מעולה לברזל, אבל השילוב עם הטחינה, שהיא אולי המקור הכי טוב שיש לסידן, מקשה על הגוף בספיגת הברזל. אבל לכל מאכל היתרונות והחסרונות שלו, וצריך להיות מודע לכל ההיצע ולדעת עם מה ומתי להזין את הגוף. בכל אופן, החלבה הזו לא תעלה לכם את רמת הברזל בגוף ברמה גבוהה, אבל יתרונות אחרים בהחלט יש לה.

כמו שציינתי מקודם, הטחינה היא אולי המקור הכי טוב, והכי זמין, והכי טעים, והכי הכי לסידן. וכן, אני ממש אוהב טחינה. חשוב שהטחינה תהיה משומשום מלא, מה שלצערי עדיין לא הצלחתי למצוא כאן, אבל בטחינה משומשום מלא יש כמעט כמות כפולה של סידן, אז שווה להשקיע. חוץ מזה הטחינה גם עשירה בויטמין E , שחשוב להתפתות השרירים ומשפר את זרימת הדם בגוף. הטחינה היא גם מקור מצוין לחלבון שלם. בנוסף טחינה עשירה בחומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6, שמסייעים לפעילות הלב וחיוניים להתפתחות המוח והשילוב ביניהם חשוב והם משלימים למעשה אחד את השני.  

במתכון הזה אני גם משלב זרעי פשתן, שכמו כל זרעים אחרים חושב לטחון אותם לפני שצורכים אותם, אחרת הגוף פשוט לא יעכל אותם ולא יספוג את היתרונות שבהם. זרעי הפשתן גם כן עשירים בחומצת השמון אומגה 3 והשילוב עם הטחינה, שעשירה גם באומגה 3, אך גם באומגה 6, הוא שילוב מנצח. זרעי הפשתן גם עשירים בסיבים תזונתיים שמאזנים את כמות הסוכר בדם.

הכמויות שאני משתמש בהן למתכון הזה הן לא גדולות יחסית, אבל הן מספיקות לשני אנשים ליומיים שלושה. העניין הוא שעדיף לא להכין הרבה בבת אחת וכל פעם להכין טרי בגלל שככל שעובר הזמן, המרכיבים, הטחונים לפחות, מתחמצנים ומאבדים מערכם התזונתי. 

עוד טיפ, בשביל לטחון את הזרעים אני פשוט משתמש במטחנת קפה. זה הכי פשוט וזריז ולא עושה הרבה בלאגן.

המצרכים :

חצי כוס זרעי פשתן טחונים
חצי כוס שומשום מלא טחון
חצי כוס סילאן
כוס טחינה משומשום מלא
אגוזים אהובים למיניהם

העניין פשוט מאוד. מערבבים את כל החומרים טוב טוב, מחלקים לקוביות או רצועות או פשוט ככה בקערה ושמים במקרר לכמה שעות. לימי הקיץ החמים אפשר אפילו לשים במקפיא לכמה שעות ולהינות מארטיק חלבה מוצלח ובריא. עוד משהו נחמד, אפשר להוסיף למתכון הזה מעט מים (אולי אפילו חלב אורז או שקדים) ולהפוך את הכל לממרח מעולה ללחם או לחלה טרייה. תהנו! 



   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה